Wat is HCI op basis van VMware vSAN precies?

vSAN is hét Software-Defined Storage platform van VMware. Door vSAN te integreren met vSphere (hypervisor) en vCenter (beheer) in één Hyper-Converged Infrastructuur (vSAN HCI) profiteert u van een schaalbare én veilige infrastructuur met optimale bewegingsvrijheid en eenvoudig beheer.

Met andere woorden: door zowel virtuele storage software, virtuele machines en beheer in één appliance beschikbaar te hebben, kunt u als IT-verantwoordelijke bijzonder efficiënt werken en een hele organisatie in stroomversnelling zetten.

  • U maakt binnen enkele klikken resources beschikbaar voor uw software ontwikkelaars, waardoor zij razendsnel nieuwe applicaties kunnen bouwen.
  • U creëert grondig inzicht in de verschillende datastromen, workloads en applicaties.
  • U beschikt over een geautomatiseerde storage applicatie waarmee u snel connecties kunt maken met zowel private clouds als verschillende publieke clouds.

Bovendien kunt u aanzienlijk besparen op uw storage kosten door gebruik te maken van de nieuwste en meest efficiënte storage technologie. vSAN elimineert de kosten en complexiteit van traditionele storage oplossingen. Zo is het niet meer nodig om afzonderlijke storage arrays, een storage netwerk en de bekabeling te implementeren en te onderhouden.

Waarom kiezen voor een Hyper-Converged Infrastructuur (HCI)?

Door gebruik te maken van een Hyper-Converged Infrastructuur – een complete datacenteroplossing in één appliance – is het eenvoudiger om in te spelen op een veranderende markt. De oplossing is schaalbaar en vereist geen complexe infrastructuur.

Ook financieel is een Hyper-Converged oplossing interessant. De initiële aanschafkosten liggen wellicht iets hoger, maar door de schaalbare architectuur worden resources vele malen efficiënter benut, waardoor er op termijn een veel lagere TCO kan worden behaald.

Hoe dat zit? Met een Hyper-Converged infrastructuur kunt u te allen tijde voldoen aan de capaciteitsbehoefte die op dat moment geldt. Naarmate de behoefte toeneemt, kunt u eenvoudig extra storage en/of server capaciteit aanschaffen. Hiermee voorkomt u dat u investeringen doet (bijv. een 5 jaarlijkse) die te laag of juist te hoog zijn ingeschat.

Tegelijkertijd profiteert u van de jaarlijks dalende storage prijzen en verhoogt u de levensduur van uw hardware. En, niet te vergeten, doordat u aanzienlijk minder ruimte nodig heeft in het datacenter, bespaart u ook op stroom en koeling.

Voor welke use cases kunt u vSAN inzetten?

vSAN HCI versnelt werkprocessen en zorgt ervoor dat IT-beheerders minder tijd kwijt zijn aan storage configuraties. Er zijn diverse use cases waarbij een op vSAN gebaseerde HCI-oplossing een meerwaarde kan zijn voor uw bedrijf:

Gemixte workloads in een vSAN HCI omgeving
Traditioneel zien we dat belangrijke applicaties hun eigen ‘silo’ van resources heeft, met daarin blokjes serverkracht, storage en storage networking. Deze benadering is behalve complex ook nog eens erg duur. vSAN HCI creëert een gedeelde storageomgeving waar allerlei typen workloads draaien en waarin op basis van geavanceerde software efficiënt resources worden toegekend.  

vSAN HCI voor Remote Office Deployment
Doordat vSAN in de vSphere software zit, is het eenvoudig om snel een gedeelde storage omgeving te creëren voor thuiswerkers of een kantoor op een andere locatie. Bovendien kunt u per Virtual Machine instellingen voor beschikbaarheid, performance en capaciteit aanpassen.

vSAN HCI Management Cluster
Met vSAN kunt u ook eenvoudig management clusters instellen. Hiermee kunt u zeer efficiënt kritische business applicaties scheiden van overige workloads. Zo stelt u o.a. de benodigde performance en beschikbaarheid veilig voor applicaties die dat vereisen.

vSAN HCI Disaster Recovery
Een Disaster Recovery omgeving vraagt vaak veel van uw IT-resources, terwijl u daar het budget niet voor heeft. Zo zien we dat tussen de 40 en 60% van alle MKB-bedrijven geen Disaster Recovery omgeving heeft. vSAN HCI stelt de performance en veerkracht van uw DR veilig, zonder dat u daar flink voor hoeft te betalen.

vSAN HCI Security Zone
Een security zone is een streng beveiligde IT-omgeving waarin kritische applicaties draaien. Het maken van verkeerde configuraties voor deze zones heeft grote gevolgen voor digitale veiligheid van organisaties. Met vSAN HCI vermindert u de complexiteit van uw security zones en creëert u eenvoudig overzichtelijke clusters.

Bent u klaar voor Hyper-Converged IT?

Doe de GRATIS assesment!

Om u goed inzicht te geven in hoe u uw IT-omgeving en workloads kunt optimaliseren met een hyperconverged infrastructuur, hebben we een unieke online assessment ontwikkeld.

  1. Na activatie van uw account nemen we uw infrastructuur gedurende 2 dagen onder de loep.
  2. Met behulp van een online dashboard en uitgebreide rapportage bespreekt een van onze product specialisten samen met u de resultaten.
  3. Enthousiast? Wij maken graag een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.
  4. Niet enthousiast? Geen probleem, aan de assessment zitten voor u verder geen kosten verbonden.

Vraag hier het GRATIS assessment aan!